2013. október 25., péntek

A túl kis cél kitűzése - önmagunk lebecsülése

Önmagunk lebecsülése nem jó marketing stratégia - elhiszik


A túl kis cél kitűzése a másik tipikus emberi és management probléma korábban már említett, általam csak ziccer-problémaként emlegetett hozzáállás mellett.

"Vigyázz, hogy mit kívánsz!"


Ez az, amit ilyenkor szoktam mondogatni ügyfeleknek. Sokszor fordul elő - túlontúl is -, hogy belepillantva
egy üzleti tervbe legszívesebben felkiáltanék, hogy Ez most komoly? Te mit akarsz egyáltalán?!, amikor a számokra nézve egyből látszik, hogy ha minden jól megy, sem kereshet vele semmit. Ilyenkor nem gondoljuk végig, hogy mibe is készülünk belekezdeni. Mi jóra számíthatunk, ha optimális esetben lehet olyan a revenue stream, hogy az üzlet működjön?!

Hogy ilyen nincs is?! Nézzetek csak körül jobban! Menjetek végig a Teréz körúton, vagy az egész nagykörúton a Margit hídtól a Petőfi hídig. Telis-tele van ilyen üzletekkel a város. Ezeknek a boltoknak 80%-a nem lehet nyereséges. Mégis van, aki kiveszi, átalakítja és reménykedik. Miben? Azt nem tudom.

Ne becsüljük le tehát saját képességeinket, akaratunkat! Erről szól minden sok ezer éves vallási bölcsesség. amikor a hit erejéről, a szavak erejéről beszél. Írjunk tehát a realitás talaján álló, de optimista és ambiciózus üzleti tervet. (Ugyanez igaz a marketing üzenetre is.)
Hüvelykujj szabályként elfogadhatjuk, hogy az reális, amiben hinni tudunk. Viszont az ellenőrzést és frissítést ne felejtsük el!

Majd csak lesz valahogy...


Persze, de mégis hogy? Általánosságban egy picit kevésbé jól, mint ahogy tervezzük / várjuk. Nos, ha eleve olyat tervezünk, ami igazából nem is lenne jó nekünk, akkor mégis mit fogunk kapni valójában?!

Ha tetszett a bejegyzés, kövess, és segítsd munkánkat, nyomj egy like-ot és/vagy oszd meg! Köszönjük!


Korábbi bejegyzéseink közül ajánljuk figyelmedbe:

  • Hogy a kisvállalkozások számára készítendő stratégia miben kell(ene), hogy eltérjen a nagyobbaktól, itt fejtegetem.
  • A nemzetközi piaci bevezetés sajátosságairól pedig itt olvashatsz
  • Egy különleges rendezvényünkről is írtunk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése